skip to Main Content

Wil je weten of je afweersysteem goed voorbereid is op een tweede besmetting met het coronavirus?

Een antistoffentest kan duidelijkheid geven.

De corona crisis verlamt ieders leven. De grote vraag is: voor hoelang? Voor een antwoord op die vraag is het noodzakelijk om te weten hoe het staat met de immuniteit tegen de ziekte. Voor jou persoonlijk en voor ons allen als groep. Daarom: ben je ziek geweest en wil je weten of je immuniteit hebt opgebouwd, dan kan een antistoffentest van GenScript inzicht geven.

Inmiddels weten we welke eiwitten binden op de spikes van het corona (Sars-cov-2) virus en daarmee kunnen we aantonen of en in hoeverre je immuun bent. Voor meer informatie hierover bezoek je de website van Innatoss: https://www.innatoss.com/nl/covid-19/

Wordt de test vergoed?

Als stichting streven we ernaar, gezien het grote maatschappelijke en economische belang, deze kosten collectief vergoed te krijgen. Op dit moment valt deze test nog niet altijd onder de dekking van de ziektekosten verzekering en de overheid heeft er vooralsnog geen besluit over genomen. We hebben veel aanmeldingen van bedrijven die de test collectief afnemen voor hun personeel, in dat geval wordt de test door de werkgever betaald, wellicht is dit ook een optie voor jouw situatie. De stichting blijft streven hier een collectieve regeling van te maken.

Back To Top